Короткий нарис про виробництво та застосування пальмової олії

Пальмова олія

Якщо ви думаєте, що ніколи в житті не пробували пальмову олію, ви помиляєтеся. Пальмову олію для виробництва використовують великі компанії, відомі у всьому світі, тому вона вже давно проникла до складу звичних товарів. Виготовлення олії почалося ще в Стародавньому Єгипті, тому це далеко не новація в харчовій промисловості. Довгий час виникали суперечки щодо корисності препарату. Як тільки було доведено, що за рівнем холестерину пальмова олія залишається на рівних з оливковою та соняшниковою, вона одразу проникла у великі харчові концерни. Для особистих потреб купити пальмову олію можна у продуктових магазинах та в Інтернеті.

Виробництво пальмової олії

Виробництво пальмової олії з моменту появи у харчовій промисловості швидко набрало обертів, випередивши соняшникову. Сировина витягується з плодів олійної пальми, що вирощується на плантаціях. Звичайно, технологія з часів Стародавнього Єгипту набагато вдосконалена, і тепер більшу частину роботи виконують машини.

На першому етапі з пальмами збираються плоди, які надалі очищаються від насіння та вирушають під прес. Після обробки м'якоту виходить нерафінована олія. Його вже можна використати, але для покращення якості воно проходить ще кілька етапів.

У макуху після первинної обробки залишається ще багато олії, тому вона витягується шляхом екстракції. На завершальному етапі рідка суміш проходить дезодорування та рафінацію, після чого виходить чистий, готовий до вживання продукт.

Особливістю такого виробництва є висока продуктивність - пальми приносять плоди вже через 2-3 роки і плодоноситимуть протягом 20 років. При цьому врожай можна збирати близько трьох разів на рік. Ось чому головне, чим виділяється пальмова олія – ціна. Його запуск у харчову промисловість дозволив великим компаніям здешевити продукцію, а також надати їй приємного смаку.

Застосування пальмової олії

Пальмова олія має широку сферу застосування і не тільки в харчовій промисловості. Його також використовують для створення палива та парфумерної продукції. Завдяки приємному тонкому смаку його додають у кремову начинку тортів, бісквітів та тістечок. Рідка пальмова олія, яку називають олеїном, підходить для смаження продуктів, тому її часто використовують для приготування страв у фритюрі.

Як і будь-яке інше масло, пальмова може негативно впливати на організм, якщо вживати його у великих кількостях. Загалом продукт містить вітамін Е, корисні коензими Q10 та каротиноїди. За своїми корисними властивостями пальмова олія не поступається соєвій та кукурудзяній.

З погляду економіки пальмова олія дуже вигідний продукт. При низькій собівартості воно значно продовжує термін придатності харчових продуктів, що підвищує їх термін реалізації у магазинах. Незважаючи на міф про те, що пальмова олія плавиться при температурі 40 градусів, а значить, не виводиться з організму, вона навпаки добре вбирається і розчиняється в шлунку. Якщо ви шукаєте хорошу заміну молочному жиру або основу для домашньої парфумерії, то пальмову олію можна купити за цілком доступною ціною.

У парфумерії олія, видобута з пальм, використовується для створення помад для губ, туші, кремів, скрабів та інших косметичних засобів. За рахунок цього продукція відрізняється низькою ціною, але позитивно впливає на стан шкіри.

У нашому магазині можна придбати пальмову олію оптом та в роздріб. Ми пропонуємо вигідні ціни та додаткові акційні пропозиції. Крім того, ми забезпечуємо швидку доставку завдяки власним автоцистернам.