Меню
Your Cart

    КМЦ харчовий Е466 3912310000

    КМЦ харчовий Е466
    КМЦ харчовий Е466
    КМЦ харчовий Е466
    КМЦ харчовий Е466
    КМЦ харчовий Е466
    КМЦ харчовий Е466
    Увага! На сайті вказані оптові ціни
    КМЦ харчовий Е466 Оптові ціни
    • наявність: В наявності
    • Фасовка: кг.
    • SKU: 1206339745
    • ТН ВЭД: 3912310000
    • Артикул: 1906
    • Статус: предоплата
    • Бренд: Fufeng Group
    196 переглядів
     
     
     
     
     



    Карбоксиметилцелюлоза (КМЦ)


    Карбоксиметилцелюлоза, КМЦ, натрій очищений КМЦ - як тільки не називають цю речовину. На сьогоднішній день - це один з найбільш популярних і доступних за ціною загусники, який широко використовують в харчовій і кондитерській промисловості. Також цей компонент зустрічається на упаковках продуктів харчування під стандартною абревіатурою Е466.


    Добавка Е466: що це і яким чином вона синтезується?


    Е466 отримують реакцією гідратації целюлози, тобто, переведення в водорозчинне стан. Такий стан целюлози досягається завдяки впровадженню в її структуру карбоксіметільних груп.


    Але ж тільки реакції гідратації целюлози недостатньо для отримання харчової добавки. Так все-таки Е466 з чого роблять? Ця речовина синтезується в результаті реакції взаємодії целюлози з монохлоруксусной кислотою і гідроксидом натрію. Целюлозу ретельно відбирають, стежачи за її якістю, адже від цього безпосередньо залежить безпека використання харчової добавки в готовому вигляді.


    Процес отримання компонента Е466 проходить в 2 етапи:




    • Спочатку отримують лужну целюлозу - для цього її просто обробляють гідроксидом натрію. Цей процес в науковому середовищі отримав назву мерсеризація.


    • ;

    • Готова лужна целюлоза вступає в реакцію взаємодії з монохлоруксусной кислотою.




    в результаті виходить підсумковий продукт, у складі якого до 30% складають побічні компоненти у вигляді гликолятов і хлориду натрію. Потім карбоксиметилцеллюлозу ретельно очищають від домішок і промивають для досягнення рівня її чистоти в 99,9%. Саме таку добавку Е466 купити ми рекомендуємо - вона абсолютно нешкідлива для здоров'я людини.


    Карбоксиметилцелюлоза: властивості харчової добавки


    Зовні цей компонент має вигляд волокнистого порошку або невеликих гранул білого або бежевого відтінку. Ця добавка добре розчиняється в гарячій і холодній воді, лугах. КМЦ розчиняється трохи гірше в кислотах і гліцерину. Ця добавка не піддається розчиненню в мінеральних маслах і в рідинах органічного походження.


    Цікаво, що швидкість розчинення частинок КМЦ збільшується в міру того, як зростає температура води. Так відбувається завдяки тому, що в'язкість карбоксиметилцелюлози поступово знижується при підвищенні температури розчину або навколишнього середовища. Оптимальною температурою для роботи з КМЦ в домашніх і промислових вважається 50-60 ° С.


    При розчиненні Е466 добавки важливо також враховувати і те, якого вона розміру. Порошок КМЦ більш дрібного помелу краще розчиниться у воді і інших типах рідин, ніж аналогічний варіант грубого помелу. Це пов'язано з тим, що кожна окрема частинка речовини вступає в реакцію гідратації, НЕ формуючи при цьому грудок. Що примітно, розчинена карбоксиметилцелюлоза не має яскраво вираженого смаку і аромату.


    Візуально водний розчин КМЦ має вигляд клейкою, тягучою рідини. І від концентрації в готовому продукті карбоксильних груп залежить ступінь її в'язкості. Якщо карбоксильних груп в КМЦ міститься від 0,65 до 0,95 одиниць, тоді на виході вийде продукт із середньою і високою в'язкістю.


    Карбоксиметилцелюлоза - харчова добавка з унікальними фізичними властивостями. Особливо корисним властивістю КМЦ вважається її здатність посилювати ступінь в'язкості водних розчинів. При роботі з нею варто дотримуватися головний принцип - забезпечення рівномірного і швидкого намокання всього обсягу речовини до того, як почне збільшуватися його в'язкість.


    Карбоксиметилцелюлозу купити в Україні можна як з низькою молекулярною масою, так і з високою. З їх допомогою легко самостійно приготувати розчини бажаного ступеня в'язкості.


    КМЦ застосовують в процесі виготовлення продуктів харчування завдяки таким її властивостям, як:




    • суспензірованіе;




    • плівкоутворення;


    • ;

    • зв'язування;




    • стабілізація;




    • згущення;




    • влагоудержаніе; < Цукрової мастики для кондитерських виробів.




    • Кисломолочних і молочних продуктів.




    • Збивні кондитерських виробів - нуги, пастили.




    • Алкогольних напоїв - в цьому випадку КМЦ купити і застосовувати варто в якості доступного за ціною загустителя. Її використання дає можливість не допустити різке зниження концентрації цукру в алкоголі, яке часто призводить до погіршення його смакових і ароматичних характеристик або зовсім до псування. Застосування даної добавки в межах норми дозволяє отримати продукт з поліпшеними смаковими якостями і відмінним ароматом. Наприклад, використання Е466 в процесі виробництва рому забезпечує йому потрібну прозорість.




    • Рибної і м'ясних продуктів -сарделей, ковбас, сосисок, продуктів харчування глибокого ступеня заморозки і напівфабрикатів. Е466 - харчова добавка, призначена для максимального утримання в них вологи, а також запобігання руйнуванню волокон м'яса і риби під час розморожування, їх передчасного висихання і втрати корисних для здоров'я речовин.




    • Попередньо оброблених фруктів і овочів - саме карбоксиметилцелюлози використання дозволяє стабілізувати їх м'якоть при приготуванні соків, нектарів і дитячих пюре, а також поліпшити смак готової продукції.




    • Соусів і кетчупів - карбоксиметилцелюлоза в їжі поліпшує їх якості без заподіяння шкоди здоров'ю людини. Більш того, саме цей загущувач надає їм оксамитову текстуру і покращує плинність. КМЦ при приготуванні даних продуктів харчування і застосовується для підтримки їх густоти.




    Чи потрібна карбоксиметилцеллюлоза для мастики?


    для виготовлення цукрових паст і різних видів мастик для кондитерських виробів ця речовина ідеально підходить в якості згущувача. Їх використовують як для декору готових кондитерських виробів, так і для виготовлення їстівних декоративних композицій з фігурок і квітів будь-якого рівня складності.


    Камедь целюлози застосовується для виготовлення харчового клею, за допомогою якого кондитери скріплюють між собою частини готових виробів з мастики або прикріплюють їх на поверхню тортів. Важливо: харчова добавка КМЦ має відбілюючий ефект, це варто враховувати при зміні її натурального кольору за допомогою барвників. Якщо вам необхідно пофарбувати мастику в яскравий колір, в її складі має неодмінно міститися велика кількість добавки КМЦ.


    Склад кондитерської мастики і концентрація в ньому КМЦ безпосередньо залежить від її призначення, її можуть використовувати для:




    • покриття готових тортів;




    • моделювання квітів;




    • створення фігурок.


    • ;

    КМЦ в кондитерській промисловості додають в залежності від того, який тип мастики потрібно виготовити. Для виготовлення їстівних квітів в мастиці повинно міститися велика кількість добавки Е466 - вона забезпечує максимально прозору її розкочування і реалістичність готових виробів. Такий тип мастики не підходить для ліплення фігурок і інших декоративних елементів - вона занадто еластична і м'яка.


    Для виготовлення фігурок з мастики в її складі має бути менше карбоксиметилцелюлози. Так ви зможете при необхідності розгладити поверхню виробу і не боятися появи на ньому тріщин.


    Мастика, яка застосовується для покриття поверхні тортів, набагато м'якше за текстурою - вона не так утримує форму, як попередній варіант мастики. Виготовляти з неї декоративні елементи не вийде, так як вони втрачають початкову форму ще до того, як остаточно висохнуть. У таку мастику додається більшу кількість жиру для підвищення її еластичності і запобігання висихання в процесі розкочування.


    Для виготовлення різних типів фігурок для прикрас кондитерських виробів використовується мастика, яка чимось нагадує кондитерську пасту для виготовлення квіткових композицій. У складі вона часто містить какао-масло або його замінник, а також шоколад. Саме завдяки цим компонентам стає можливим виліпити складних персонажів.


    Використання карбоксиметилцелюлози в кондитерському виробництві при виготовленні мастики дозволяє значно полегшити роботу з нею і поліпшити смакові характеристики готового виробу. Вона стає більш еластичною, легше піддається розкочування і подальшої ліплення.


    На карбоксиметилцеллюлозу вартість в нашій компанії доступна кожному покупцеві. У нашому асортименті представлені зразки КМЦ європейської якості, які рекомендуються для застосування на підприємствах кондитерської та харчової промисловості. Залиште заявку на нашому сайті, щоб оформити покупку або отримати більше інформації про товар.


    які рекомендуються для застосування на підприємствах кондитерської та харчової промисловості. Залиште заявку на нашому сайті, щоб оформити покупку або отримати більше інформації про товар.


    які рекомендуються для застосування на підприємствах кондитерської та харчової промисловості. Залиште заявку на нашому сайті, щоб оформити покупку або отримати більше інформації про товар.


    Характеристики
    СкладКМЦ (карбоксиметилцелюлоза) для харчової промисловості
    Типхарчові добавки Е

    Написати відгук

    Увага: HTML не підтримується!
    Погано Добре