Селітра харчова для засолки м'яса 3102501000

- наявність: В наявності
- Фасовка: кг.
- SKU: 1206340997
- ТН ВЭД: 3102501000
- Країна виробник: Украина
- Артикул: 1543
- Статус: предоплата





Селітра харчова для засолювання і копчення м'яса, (Калієва селітра KNO3, азотнокислий калій, нітрат калію).
Калійна селітра для засолювання свинини, яловичини і телятини.
Пропорція для 5 кг м'яса.
Для 2,5 літрів води додати 1 чайну ложку меленого перцю, 2 чайні ложки майорану, 2 лаврові листки, 5 зерен запашного перцю, 12 зерен ялівцю, кілька штук гвоздики, щіпку коріандру і чебрецю (можна також використовувати готову суміш трав для засолювання). Приправи кип'ятити у воді протягом 10 хвилин. У вже холодний маринад додати 10 г нітрату калію (1/2 упаковки), 20-40 г солі, чайну ложку цукру, ретельно перемішати. Наколюючи м'ясо шприцом з голкою товщиною 1 мм, ввести приблизно 100 мл маринаду через регулярні проміжки всередину шматка. М'ясо щільно вкласти в кам'яну або емальовану каструлю і залити рештою маринаду (м'ясо повинно бути повністю прикрите). Засолюють 7 - 9 днів при температурі 4 - 8 градусів, повертаючи м'ясо через кожні 2 - 3 дні.
засолених м'ясо можна варити, коптити, запікати або смажити на грилі.
Склад: - Маса нетто: 20 г на 10 кг м'яса,
1. СПЕЦИФІКАЦІЯ Селітра харчова для засолювання м'яса, (Калієва селітра KNO3, азотнокислий калій, нітрат калію)
нітрат калію - калійна селітра (KN03), безбарвна, кристалічна сіль (Е 252), використовувана для засолювання м'яса традиційними методами. Нітрат калію (калійна селітра) є (крім кухонної солі) найбільш важливою добавкою, використовуваної при засолюванні м'яса, що гарантує не тільки продовження його придатності до споживання, але і збереження рожевого кольору м'яса. Рецепт його використання знаходиться на упаковці.
На першій стадії засолювання (після додавання селітри, солі і спецій, нітрат-іони з селітри під дією природних ферментів, що містяться в м'ясі, редукуються до нітритів (в кількості не більше, ніж зміст міоглобіну).
На другому етапі іони нітриту реагують з миоглобином, білком, відповідальним за рожевий (але нестійкий) колір м'яса. Продуктом реакції є собою міцний нітрозоміоглобін зі стійким рожевим кольором, навіть при більш високих температурах.
2.
- м'ясо, оброблене селітрою, не покривається слизових нальотом,
Чому краще використовувати селітру, ніж нітрит-містять продукти (наприклад, засіб Peklosól)?
Використання нітрату калію, що містить тільки нітрат-іони є більш здоровим і безпечним з доступних на ринку сумішей для засолювання м'яса, що містять нітрити, які в разі навіть незначне передозування можуть бути шкідливими для нашого здоров'я.
3. ДОДАТКОВА КОРИСНА ІНФОРМАЦІЯ про харчову селітрі
Крім нітритів, небезпечними є нітрозаміни, сполуки, що утворюються при нагріванні м'яса в результаті реакції нітриту з амінами. Ці сполуки можуть бути канцерогенними.
Засолка за допомогою нітрату калію затвердіння триває два дні довше, ніж нітритами, але це безперечно більш здорове і безпечне!
ГОСТ 19790-74
Калієва селітра являє собою безбарвний до білого кристалічний порошок, іноді з жовтувато-сіруватим відтінком. Набула широкого використання в сільському господарстві та інших галузях промисловості: в металургії застосовується для гарту металів; входить до складу деяких піротехнічних композицій і порохів; для освітлення і знебарвлення кришталевих стекол, а також для зміцнення виробів з скла використовується в скляної промисловості; для виробництва термосолей, емалей, теплоносіїв; є цінним безбаластним добривом, що містить два поживних елементів - азот і калій.
Калієва селітра добре розчиняється в воді.
Пакет калиевую селітру в поліпропіленові мішки з поліетиленовими вкладишами.
Маса нетто продукту 50 ± 1 кг.
перевезення калівоей селітри необхідно здійснювати критим автотранспортом з дотриманням всіх правил перевезення вантажів, на що перевозиться транспорті. Не можна проводити навантаження, розвантаження, перевезення та зберігання селітри разом з горючими речовинами, ціаністим калієм, мінеральними кислотами, роданидами. Також не допускається змішання з соломою, p> It is readily soluble in water.
It is used in various sectors in industry and agriculture: as a component of some gun powders and pyrotechnic compositions; in glass industry for crystal glass decolorization and clarification, for glassware reinforcement; in production of enamels, thermal salts and heat-transfer agents; in metallurgy for metal hardening; as valuable undiluted fertilizer containing two nutrient elements - potassium and nitrogen.
Packing: PP bags with polyethelene liners.
Product net weight: 25 ± 0 , 5 kg, 50 ± 1 kg
Transportation: by top-covered r / w cars, top-covered deck vessels and top-covered trucks according to cargo carriage regulations applicable to a particular transportation mode. Handling, Standard for grade C
1. Potassium nitrate,% wt. min
99,90
99,85
2. Water,% wt. max
0,08
0,01
5. Water insoluble residue% wt. max
0,01
0,03
6. Components oxidized with potassium permanganate as
KNO 2 ,% wt. max
0,01
0,01
7. Magnesium and calcium salts as Ca,% wt. max
0,002
0,02
8. Iron,% wt. max
0,005
Характеристики | |
Концентрована форма добрива | True |
Препаратівная форма | Порошок |
Упаковка | 25 кг |