Меню
Your Cart

    Танін 3201909000

    Танін
    Танін
    Танін
    Танін
    Увага! На сайті вказані оптові ціни
    Танін Оптові ціни
    • наявність: В наявності
    • Фасовка: кг.
    • SKU: 1206343653
    • ТН ВЭД: 3201909000
    • Артикул: 814
    • Статус: предоплата
    • Бренд: TANAL
    171 переглядів
     
     
     
     
     

    упаковка 25 кг

    Таніни: все, що потрібно знати про ці рослинних з'єднаннях

    Що ж таке таніни? Ми всі в своєму житті не один десяток раз стикалися з цим словом, але що саме ховається під цим хитромудрі назвою, навряд чи хто знає в точності. Так давайте ж раз і назавжди розберемося, що таке таніни, де вони містяться і який вплив чинять на людський організм.

    Яке походження і призначення танинов?

    Відразу потрібно сказати, що таніни - це натуральні речовини рослинного походження. Таніни містяться у всіх частинах винограду, крім листя, а також в деревній корі. Але, крім винограду, вони в невеликій кількості є в гранатах, різних сортах горіхів, кориці та інших видах прянощів, а також в плодах какао і в чайному листі.

    Найбільш таніну сортами винограду вважаються наступні:

    • «Сагрантіно»;

    • «Танна»;

    • «Монастрель»;

    • «Каберне Совіньон»;

    • «Пті вердо».

    Алкогольні напої на основі винограду автоматично містять в своєму складі таніни, але мова йде в 99% випадків саме про червоних сортах вина. Вся справа в тому, що для їх виробництва виноградна шкірка проходить процедуру мацерації - це наполягання сусла на твердих частинках винограду для вилучення з них ароматичних компонентів, танінів і антоціанів. Для виготовлення же білих вин ця технологія практично ніколи не використовується, виняток становлять лише помаранчеві вина. Для їх отримання використовується особливий, холодний вид мацерації, який нетривалий за часом.

    Рівень танинов у вині від різних виробників буде відрізнятися, адже він залежить не тільки від сорту винограду і категорії напою, але і від технології виробництва. Звичайно, в червоних винах таніни відчуваються найкраще, особливо, якщо для їх виготовлення використовували сорти винограду з товстою шкіркою.

    Але хоча велика частина танинов надходить в вино з самого винограду, також ці частинки проникають в напій через дерев'яні бочки. Ми вже згадували про те, що таніни в невеликій кількості присутні в деревині.

    Деревні таніни і виноградні - це не одне і те ж. Як правило, таніни з деревини володіють потужнішим ефектом впливу. Якщо ж в таких бочках витримують червоні сорти вин, а не білі, протягом усього часу витримування цього алкогольного напою в тарі між бочкою і вином відбуватиметься постійний обмін танинами. Навіть вина з високим вмістом танінів при витримці в бочках, зроблених з дуба, з часом стають м'якше і приємніше на смак.

    Існує ще один варіант природного насичення вина танинами. Йдеться про такий хімічній сполуці як тартрати - це невеликі кристали натурального походження, іноді містяться в осаді з старого вина. Саме в цих кристалах часто міститься висока концентрація танинов.

    Чим більше буде концентрація тартратов у вині, тим більше розвиненим і менш таніну воно буде. Але не у всіх винних опадах будуть у великій кількості містяться таніни і тартрати. Якщо ви уважно огляньте дно пляшки з нефільтрованим вином, то те, що ви побачите на дні, в 90% випадків буде органікою. Такі органічні опади не важко відрізнити від тартратов за структурою і кольором, адже вони представляють собою світлі кристали.

    Але що таніни, що тартрати є речовинами органічного походження - вони є натуральними і абсолютно нешкідливими для людського здоров'я. Але так як тартрати є побічним виноматеріалом, то краще їх не ковтати при вживанні вина. Вони не зроблять токсичного впливу, але можуть злегка зіпсувати враження від смаку вина через легкої гіркуватості.

    Таніни: користь і основні властивості

    Якими ж характеристиками володіють ці речовини і як вони впливають на якість вина. Перше, на що потрібно звернути увагу, це той факт, що таніни не мають специфічного запаху і смаку. Відчуття, що з'являються у людини в результаті вживання вина, є наслідками реакції взаємодії протеїнів в ротовій порожнині і танінів - їх можна назвати структурними.

    Крім того, що червоні сорти вин наділяються особливою текстурою завдяки таніну, ці рослинні сполуки виконують ще одну важливу функцію. Вони сповільнюють процеси окислення вина і дозволяють організувати більш тривалий процес їх витримування в бочках без псування. Чим більшою буде концентрація танинов у вині, тим успішніше воно буде проходити процес дозрівання, і тим довше потім буде зберігатися.

    Але не всі виноградні таніни однакові. Наприклад, ті таніни, які синтезуються в повільно созревающем винограді, будуть сильно відрізнятися від танінів з винограду, який дозрів всього за 1 тиждень через максимально жарких погодних умов.

    Таніни у вині - це серце напою, важлива частина його структури поряд з рівнем алкоголю, солодкістю і кислотністю. У добре збалансованому вини таніни не сприймаються окремо, а є невід'ємною частиною його смаку - їх ще експерти називають бархатистими і шовковистим. Але існують інші види танинов - вони надають вину різкий, відчутний смак (їх називають зеленими ішорсткими).

    Для фільтрації готового вина від тартратов і танінів найчастіше використовується яєчний білок в рідкому вигляді або особливу хімічну речовину. Воно має назву бентоніт, цей компонент являє собою сухий клей у вигляді порошку, який при змішуванні з водою сильно збільшується. За допомогою цих складових вино проходить процес глибокої фільтрації, в результаті якого з напою прибираються фарбувальні і звичайні таніни, а також механічні суспензії, дріжджовий осад, муть, мікроорганізми. Саме ці домішки можуть мати негативний вплив на органолептиком і стійкість вина.




    Характеристики
    Лікарська формаПорошок
    ПризначенняВиробництво червоного і білого вина
    Складтанін натуральний

    Написати відгук

    Увага: HTML не підтримується!
    Погано Добре