Меню
Your Cart

    Спирт технічний 2207100000

    Спирт технічний
    Увага! На сайті вказані оптові ціни
    Спирт технічний Оптові ціни
    • наявність: В наявності
    • Фасовка: кг.
    • SKU: 1206345832
    • ТН ВЭД: 2207100000
    • Країна виробник: Польша
    • Артикул: 271
    • Статус: предоплата
    46 переглядів
     
     
     
     
     


    З 23 МАРТА ПРОДАЖ СПИРТУ ТІЛЬКИ в кубах 1000 литров!


    Про спирті технічному і харчовому


    Все про етиловому спирті в питаннях і відповідях. З чого його роблять, який буває, як правильно вживати, чого побоюватися і як виявити фальсифіковану продукцію?




    1. Що взагалі є сировиною для виготовлення етилового спирту ?


    Для його виготовлення використовується сировина, що містить крохмаль або цукор. Тому в хід йде пшениця, виробничі цукру (Малас), буряк певних сортів, картоплю.


    Сам же етиловий спирт підрозділяється на рідину для харчових і технічних потреб. Останній виходить з відходів деревини або нафтовмісних рідин, розщеплених з допомогою гідролізу. Цей спирт не придатний для вживання і харчові підприємства його не використовують. Харчовий варіант застосовується як основа багатьох спиртних напоїв - горілки, лікеру. Речовина використовується і у фармацевтичній промисловості для виготовлення настоянок.


    Харчовий етиловий спирт підрозділяється на:



    • перший сорт

    • спирт вищої очистки

    • люкс

    • екстра.



    Кожен з них застосовується для певної продукції і від ступеня очищення вихідної сировини залежить її якість. Тому відповідь на питання про те, чи можна пити етиловий спирт, цілком позитивний, але слід перевірити якість напою. І, звичайно, не купувати його в неперевірених місцях, щоб уникнути важких наслідків.




    1. Чи правда, що для виготовлення етилового спирту можна застосувати будь-яку сировину?


    Для кожного виду етилового спирту необхідний певний сировину. Для харчового це крохмальні і цукристі рослини (буряк, картопля, пшениця), а для технічного деревина і нафту, а також всі, що містить целюлозу.


    Умільці в домашніх умовах примудряються виготовляти алкогольні напої з томатної пасти, карамелі, багато чого іншого. Але кращі з них виходять на основі пшеничного зерна і цукру або буряка деяких сортів.




    1. Як можна визначити якість спирту?


    В основному органолептичним методом. Спеціально навчені дегустатори оцінюють рідина по мірі прозорості, смаку, запаху і кольору, порівнюючи показники зі зразками еталонного спирту. Навчитися такому мистецтву, не маючи певних даних, не вийде.


    Важливі і фізико-хімічні якості - процентний вміст спирту, сивушних масел, метанолу і так далі. За ним визначають наскільки рідина безпечна в харчовому плані. Чим менше домішок в напої - тим краще його органолептичні показники і якість. Вони токсичні і можуть викликати незворотні реакції в організмі - від сліпоти до летального результату.


    Необоротні наслідки для організму можливі при наявності в спирті від 0.14 до 3.4 г різних домішок на 1 кілограм живої ваги людини. Своєчасна допомога може врятувати життя, але здоров'я буде безнадійно підірвано.



    1. Як визначається фальсифікований напій?


    Крім органолептичного способу (смак, запах, колір, ступінь прозорості), підробку можна виявити фізичними і хімічними методами. Присутність сивушних масел сильно погіршує якість - це відбивається на смаку і запаху. Такий напій може бути небезпечний. Але недоліки такого методу в тому, що, по-перше, чутна тільки досить висока концентрація небезпечних домішок, а невелика, що часто призводить до смертельного результату не відчувається. А, по-друге, він не дуже точний. Більш-менш ясний результат може озвучити тільки професійний дегустатор.


    А ось фізичні і хімічні методи дослідження більш точні. Наприклад, рідинна і газова хроматографія може виявити практично всі домішки, які є в напої (а їх може бути кілька десятків). Сучасні прилади доповнені електронними системами і великою базою даних, тому наявність шкідливих домішок визначається буквально за лічені хвилини. Але обладнання для таких аналізів коштує великих грошей і користуватися ним повинні фахівці.


    Втім, існують і більш прості, але ефективні методи, за допомогою яких можна виявити якісний або фальсифікований напій потрапив в руки. Для цього згодиться звичайнісінька лабораторія. Аналіз можна провести навіть вдома, якщо потрібні хімічні реактиви є в наявності.


    Наприклад, розведення напою водою виявити за допомогою органолептичного методу легко, якщо її занадто багато - більше 35%. При меншій кількості наявність води визначити непросто. Тут може допомогти тільки застосування спиртомера. І варто пам'ятати, що харчовий етиловий спирт отримують тільки з рослинної сировини. Будь-який інший варіант небезпечний для людського здоров'я і життя.




    1. З чого виходить найбільш чистий і якісний етиловий спирт?


    Можна виготовити відмінний спирт харчової етиловий з будь-якого відповідного рослинної сировини. Але найкращий варіант виходить з картоплі - через його складу. У ньому багато крохмалю і саме він дає спирту максимальну чистоту і фортеця.


    Якщо переглянути нормативні документи - можна побачити такі види етилового спирту:



    • спирт-сирець

    • ректифікований

    • питної.


    Останній отримують з ректифікованого варіанту, розвівши його м'якою водою до потрібних показників (96%). Етиловий спирт, застосування якого особливо широко - саме питної. Для приготування напоїв можна розводити медичний спирт, але він сильно програє харчового за смаковими якостями. Шкоди від нього немає, він нормально переноситься організмом, але краще зупинитися на якісному харчовому варіанті.




    1. Чи є можливість підробити спирт або горілку? Як?


    Підробити можна все, в тому числі і спиртовмісні напої, тому продукцію намагаються ідентифікувати. Вміст ємностей порівнюється з інформацією, вказаною в супроводжуючих документах або на самих ємностях. Якщо показники збігаються - значить продукція справжня, якщо немає - в ємностях фальсифікат.


    Отже, доведений факт фальсифікації іноді є результатом ідентифікації. У питанні якості продукції ці два поняття завжди взаємопов'язані і в останні роки проблема підробки товарів постала особливо гостро.


    Горілку, настойку, біле вино можуть або розвести водою до такої міри, що напій втрачає свої органолептичні якості, або взагалі замінити нею те, що вказано на етикетці. Це елементарний варіант фальсифікації, який виявляється з першого ж ковтка. На жаль, покупець не може зробити це відразу ж - в магазині відкорковувати пляшку немає можливості. Тільки прийшовши додому споживач здатний перевірити, чи не фальсифікат чи перед ним.


    Але на жаль здати продукцію назад в магазин він навряд чи зможе, особливо, якщо не збережено платіжний документ (чек) або пляшка взагалі куплена в несанкціонованому місці. І застосування води є не найважчим випадком. Набагато гірше, коли замість харчового етилового спирту застосовують технічний або метанол. Коли в ємності виявляється етиловий спирт, отримання якого було не з харчового рослинного сировини, наслідки можуть бути непередбачуваними - від інвалідності до летального результату.





    1. Чому трапляються історії з отруєнням людей алкогольними напоями?


    Дійсно, таких історій чимало. У багатьох областях України, наприклад, в Харківській було багато випадків отруєння фальсифікованою горілкою. Тоді харчової етиловий спирт був частково замінений на технічний варіант. А така заміна може стати причиною отруєння як не особливо важкого, так і смертельного. Крім того, застосування метилового спирту нерідко призводить до сліпоти. Тому краще не ризикувати і купувати алкогольні напої в перевірених торгових точках або великих супермаркетах, які дорожать своєю репутацією і працюють з надійними постачальниками.


    Характеристики
    виробникІмпорт
    Одиниця виміруЛітр

    Написати відгук

    Увага: HTML не підтримується!
    Погано Добре