Меню
Your Cart

    Крохмаль модифікований Україна 3505000000

    Крохмаль модифікований Україна
    Увага! На сайті вказані оптові ціни
    Крохмаль модифікований Україна Оптові ціни
    • наявність: В наявності
    • Фасовка: кг.
    • SKU: 1206346699
    • ТН ВЭД: 3505000000
    • Країна виробник: Украина
    • Артикул: 57
    • Статус: предоплата
    90 переглядів
     
     
     
     
     


    Різновиди модифікованих крохмалів


    У сучасній харчовій промисловості модифіковані крохмалі використовуються набагато частіше, ніж нативні. Це безпосередньо пов'язано з рядом їх поліпшених фізичних, хімічних або біохімічних властивостей, які дозволяють удосконалити смакові якості готової продукції.


    Особливі властивості модифікованих крохмалів


    Відразу відповімо на найпопулярніше питання у користувачів - небезпечні чи модифіковані крохмалі для здоров'я людини? Чи є у них щось спільне з генетично модифікованими продуктами? Відповідаємо - ні.


    Модифіковані крохмалі - це різновиди звичайного рослинного крохмалю, які зазнали зміни не на етапі вирощування рослин, а вже в готовому вигляді. В результаті подібної модифікації крохмаль знаходить нові характеристики, які необхідні для організації процесу виробництва різних продуктів харчування, а саме:


    зміни їх текстури;


    підвищення стійкості продукції до впливу високих температур;


    збільшення або зменшення в'язкості крохмалю;


    зниження або збільшення кількості часу, необхідного для остаточної желатинизации продукції.


    Способи модифікації крохмалю


    Для корекції характеристик немодифицированного, або нативного, крохмалю використовують кілька основних способів прямого впливу:


    1. Фізичні - распилітельную сушку, екструзію або сушку в барабанах. Саме таким чином отримують прежелатинізований крохмаль, який набухає в холодній воді. Завдяки тому, що в процесі не використовуються хімічні речовини, крохмаль максимально зберігає свої натуральні властивості.


    2. Хімічні - для модифікації натурального крохмалю застосовують реагенти, які заміщають гідроксильні групи в молекулі. Таким чином, речовина знаходить високу стійкість до впливу високої температури, низького рівня рН, а також до процесу розморожування і заморожування готової продукції.


    3. Ферментативний гідроліз крохмалю - ця хімічна реакція є основною в процесі промислового виробництва спирту.


    На даний момент в світі виробляють кілька десятків видів крохмалів модифікованого типу - вони використовуються в процесі виготовлення харчової продукції, як в чистому вигляді, так і в складі функціональних добавок на основі безлічі компонентів. В основному, це звичайний крохмаль, який позбавлений характерного запаху, у нього змінений колір і текстура.


    Модифіковані крохмалі: їх застосування під час виготовлення продуктів харчування


    Ця речовина найчастіше застосовують в харчовій промисловості, а саме:


    у виробництві різних типів соусів, майонезів, кетчупів;


    Існує обмеження по додаванню модифікованого крохмалю до складу продуктів харчування - він не повинен перевищувати 10% від загальної маси сировини. Його надлишок може спричинити зміною смакових якостей і консистенції продукції - вона стає гумової, але і погіршенням роботи органів травного тракту у споживачів.


    Модифікаційні крохмалі: їх різновид і специфіка


    Дана речовина ділиться на кілька типологічних груп:


    набухають - це крохмалі, які були попередньо клейстерізованного. Їх використовують в продуктах, виготовлених без нагрівання.


    Розщеплені - структура таких крохмалів модифікується за допомогою кислот. Після охолодження вони утворюють стійкі холодці, тому такі крохмалі вигідно використовувати в кондитерських виробах.


    Окислені крохмалі - у них досить низька схильність до ретроградації, а також знижена температура клейстеризації.


    Ефірні - вони відрізняються від інших типів крохмалів ковалентним зв'язком між двома крохмальними ланцюгами. Саме вона забезпечує більшу стабільність речовини при нагріванні, заморожуванні, а також розморожуванні - це речовина часто використовують при виготовленні фруктових начинок в кондитерських виробах, продуктах дитячого харчування, кремів і соусів.


    етерифіковані - їх часто використовують при виготовленні легкорозчинних порошків, заморожених продуктів харчування, а також хлібобулочних виробів.


    Характеристики
    СкладКрохмаль модифікований кукурудзяний
    ТипКрохмаль модифікований Україна

    Написати відгук

    Увага: HTML не підтримується!
    Погано Добре