Меню
Your Cart

    Сорбат калія харчовий 2916199590

    Сорбат калія харчовий
    Сорбат калія харчовий
    Сорбат калія харчовий
    Сорбат калія харчовий
    Сорбат калія харчовий
    • наявність: В наявності
    • SKU: 22527574
    • ТН ВЭД: 2916199590
    • Країна виробник: Китай, Европа
    • Статус: предоплата
    • Бренд: Европа
    31 переглядів
     
     
     
     
     

    Калій сорбінокислий

    З консервантами в продуктах харчування кожна людина зустрічається щодня, але не всі, наприклад, знають сорбат калію - що це за речовина, як воно добувається, його основні властивості.

    Фізичні і хімічні особливості сорбата калію

    Це хімічна речовина є калієвої сіллю сорбінової кислоти - воно буває штучного і натурального походження. Синтезують його в результаті проведення реакції взаємодії сорбінової кислоти і гідроксиду калію. Його також отримують з кісточок різних типів рослин, але в промисловості найчастіше використовують синтетичний сорбат калію.

    Виглядає сорбат калію як порошок з гранулами різної форми і розміру, вони бувають білого або легкого бежевого відтінку. Він не має яскраво вираженого запаху, лише володіє трохи гіркувато-кислим присмаком.

    Сорбат калію - консервант , який добре розчиняється як в теплій, так і в холодній воді - що якраз і відрізняє його від сорбінової кислоти. Найкраще розчинення даної речовини відбувається при температурі водного середовища від 50 до 60 ° С, в етанолі речовина розчиняється погано. Варто зазначити, що ця субстанція також відрізняється оптимальною термічною стійкістю, його температура плавлення - 270 ° C.

    Дія сорбата калію відбувається в середовищі з рівнем pH від 4.0 до 6.5. Він втрачає властивості консерванту при поєднанні з неіоногенними ПАР і полісорбат, його використання більш ефективно в продукції з парабенами і пропіленгліколь.

    Сорбат калію, застосування в продуктах якого дозволено в багатьох країнах Європи, на упаковках вказано під абревіатурою Е202. Він використовується як консервант, який впливає на дріжджоподібні та плісняві гриби. Крім харчової промисловості, його також успішно використовують на фармацевтичних і косметичних підприємствах.

    5 основних властивостей сорбата калію:

    · антимікробний ефект - він їх не нищить, а лише максимально уповільнює активність і розмноження ;

    · продовження терміну придатності харчових продуктів та косметичних засобів;

    · він позитивно впливає на організм людини, проводить його детоксикацію і збільшує імунологічну реактивність;

    · надає додаткове зволоження;

    · речовина абсолютно гіпоалергенні.

    Застосування сорбата калію в харчовій промисловості

    Інтенсивний антимікробний ефект сорбінової кислоти - основи для синтезу сорбата калію був відомий ще в XIX столітті . Масово це речовина почали виробляти в середині минулого століття, і з тих пір цей консервант став найбільш популярним на підприємствах харчової промисловості.

    Сорбат калію купити в Києві дуже просто, завдяки гипоаллергенности його дозволено застосовувати в цілому ряді продукції, а саме:

    • маргаринах і маслах;

    • натуральних сирах;

    • кисломолочних продуктах;

    • продукції з риби;

    • кондитерських виробах - цукерках, шоколаді, праліне, нуге;

    • тесті промислового виробництва;

    • кондитерських масляних кремах;

    • хлібобулочних виробах різних видів;

    • різних видах ковбасних виробів - варених, копчених;

    • повидло, вареннях з ягід і фруктів;

    • дитячих плодово-ягідних пюре;

    • консервованих овочах;

    • виноградних і яблучних соках-напівфабрикатах;

    • квашеній капусті промислового виробництва;

    • борошняних виробах, які не містять дріжджів;

    • соусах;

    • газованих і негазованих напоях.

    Перевага використання сорбата калію в якості консерванту полягає в тому, що він не впливає на колір, смак і аромат готового продукту. Сорбат калію купити варто вже через те, що він не тільки збільшує термін зберігання продукції, але і мінімізує ризик отруєння покупців.

    Завдяки простоті використання сорбат калію вводиться безпосередньо в сировинний матеріал, який необхідний для виготовлення продуктів харчування. Також його можна попередньо розчинити у воді, щоб поверхнево обробити готову продукцію.

    Але навіть незважаючи на те, що сорбат калію - абсолютно безпечна для здоров'я людини добавка, її не можна безконтрольно використовувати. Для кожної категорії продукції розроблена відповідна дозування на 100 кг:

    · 20-30 г - слабоалкогольні вина, 50 г - безалкогольні;

    · 60-120 г - маргарини і масла;

    · 70-200 г - повидло, варення, джеми з фруктів і ягід; < Цей природний консервант дозволяє виготовляти натуральну косметику в промислових масштабах і максимально збільшити термін її зберігання.

    Сорбат калію в косметиці дозволяє сповільнити розмноження аерофільних бактерій, дріжджів і цвілевих грибів в натуральному середовищі. Так як зараз на піку моди тренд на органічну косметику - то використання консерванту натурального походження в процесі її виготовлення особливо вітається.

    Сорбат калію може як розчинятися у водному середовищі, так і стає жирової фазою при створенні емульсії, що значно розширює спектр його використання. Наявність його в лосьйонах і кремах для обличчя підсилює їх пом'якшувальну і зволожуючу дію на епідерміс.

    Його активно використовують в процесі виготовлення:

    · Догляду коштів для особи - гелів для вмивання, лосьйонів, тоніків, сироваток, кремів і бальзамів;

    · сироваток і кремів, розрахованих на нанесення в області орбітальної зони;

    · косметичних засобів по догляду за волоссям - масок, шампунів, бальзамів, кондиціонерів, спреїв, масел;

    · різних видів декоративної косметики - від тіней до тонального крему, пудри, помад і блисків для губ;

    · пілінгових коштів на основі безводної композиції;

    · косметичних продуктів з сонцезахисним ефектом;

    · гідролатов.

    Сорбат калію купити оптом рекомендують навіть тим, хто займається виготовленням косметики в домашніх умовах. Найчастіше його дозування становить не більше 0,3 г на 100 мл готового продукту. Дотримання цієї пропорції не тільки продовжить термін придатності продукту, але і позбавить споживачів від будь-яких негативних наслідків, пов'язаних з використанням такої косметики.

    Є ще ряд галузей промисловості, де сорбат калію знайшлося використання. Це фармацевтичні підприємства, а також фабрики по виробництву тютюнових і гумових виробів.

    Сорбат калію: інструкція по його зберігання і використання

    Важливо пам'ятати про те, що сорбат калію, добавка з ефектом консервант, безпечна для здоров'я людини лише в певній дозі. Фахівці рекомендують, щоб сумарна доза його споживання в добу не перевищувала 25 мг на 1 кг ваги людини. В іншому випадку є ризик виникнення невеликої алергічної реакції, але вона не заподіє сильного шкоди здоров'ю. У людей з гіперчутливістю до даної речовини можуть виникнути неприємні відчуття в області слизової рота і шлунку.

    Продукти харчування, які містять в собі сорбат калію, також не рекомендуються до вживання під час вагітності та при лактації.

    Транспортувати і зберігати це хімічна речовина можна в:

    · герметичних контейнерах;

    · паперових мішках зі спеціальною пластиковою вставкою;

    · фіберних бочках, які містять всередині пластиковий мішок;

    · крафтбумажних або плетених мішках з вставкою із пластику.

    Перебувати вони повинні в абсолютно сухому приміщенні, де постійно тримається невисока температура, і яке відмінно провітрюється від сторонніх запахів.

    Важливо: сорбат калію ні в якому разі не можна зберігати під прямими сонячними променями. Він не виділяє токсичних речовин в повітря, і не є вибухо- і пожежної субстанцією. Сонячні промені просто знижують його корисні властивості. Сорбат калію купити 1 кг або оформити оптове замовлення за вигідними умовами ви можете на нашому сайті.

    також, у нас на сайті, ви можете замовити таку продукцію:

    Група
    Характеристики
    СкладСорбат калія

    Написати відгук

    Увага: HTML не підтримується!
    Погано Добре