Menu
Ваша корзина

    Сорбат калія харчовий 2916199590

    Сорбат калія харчовий
    Сорбат калія харчовий
    Хіт продажу
    Сорбат калія харчовий
    Сорбат калія харчовий
    Увага! На сайті вказані оптові ціни
    Сорбат калія харчовий Оптові ціни
    • наявність: В наявності
    • Фасовка: кг.
    • SKU: 22527574
    • ТН ВЭД: 2916199590
    • Країна виробник: Китай, Европа
    • Статус: предоплата
    • Бренд: Европа
    225 переглядів
     
     
     
     
     

    Калій сорбінокислий

    З консервантами в продуктах харчування кожна людина зустрічається щодня, але не всі, наприклад, знають сорбат калію - що це за речовина, як воно добувається, його основні властивості.

    Фізичні і хімічні особливості сорбата калію

    Це хімічна речовина є калієвої сіллю сорбінової кислоти - воно буває штучного і натурального походження. Синтезують його в результаті проведення реакції взаємодії сорбінової кислоти і гідроксиду калію. Його також отримують з кісточок різних типів рослин, але в промисловості найчастіше використовують синтетичний сорбат калію.

    Виглядає сорбат калію як порошок з гранулами різної форми і розміру, вони бувають білого або легкого бежевого відтінку. Він не має яскраво вираженого запаху, лише володіє трохи гіркувато-кислим присмаком.

    Сорбат калію - консервант , який добре розчиняється як в теплій, так і в холодній воді - що якраз і відрізняє його від сорбінової кислоти. Найкраще розчинення даної речовини відбувається при температурі водного середовища від 50 до 60 В° С, в етанолі речовина розчиняється погано. Варто зазначити, що ця субстанція також відрізняється оптимальною термічною стійкістю, його температура плавлення - 270 В° C.

    Дія сорбата калію відбувається в середовищі з рівнем pH від 4.0 до 6.5. Він втрачає властивості консерванту при поєднанні з неіоногенними ПАР і полісорбат, його використання більш ефективно в продукції з парабенами і пропіленгліколь.

    Сорбат калію, застосування в продуктах якого дозволено в багатьох країнах Європи, на упаковках вказано під абревіатурою Е202. Він використовується як консервант, який впливає на дріжджоподібні та плісняві гриби. Крім харчової промисловості, його також успішно використовують на фармацевтичних і косметичних підприємствах.

    5 основних властивостей сорбата калію:

    В· антимікробний ефект - він їх не нищить, а лише максимально уповільнює активність і розмноження ;

    В· продовження терміну придатності харчових продуктів та косметичних засобів;

    В· він позитивно впливає на організм людини, проводить його детоксикацію і збільшує імунологічну реактивність;

    В· надає додаткове зволоження;

    В· речовина абсолютно гіпоалергенні.

    Застосування сорбата калію в харчовій промисловості

    Інтенсивний антимікробний ефект сорбінової кислоти - основи для синтезу сорбата калію був відомий ще в XIX столітті . Масово це речовина почали виробляти в середині минулого століття, і з тих пір цей консервант став найбільш популярним на підприємствах харчової промисловості.

    Сорбат калію купити в Києві дуже просто, завдяки гипоаллергенности його дозволено застосовувати в цілому ряді продукції, а саме:

    - маргаринах і маслах;

    - натуральних сирах;

    - кисломолочних продуктах;

    - продукції з риби;

    - кондитерських виробах - цукерках, шоколаді, праліне, нуге;

    - тесті промислового виробництва;

    - кондитерських масляних кремах;

    - хлібобулочних виробах різних видів;

    - різних видах ковбасних виробів - варених, копчених;

    - повидло, вареннях з ягід і фруктів;

    - дитячих плодово-ягідних пюре;

    - консервованих овочах;

    - виноградних і яблучних соках-напівфабрикатах;

    - квашеній капусті промислового виробництва;

    - борошняних виробах, які не містять дріжджів;

    - соусах;

    - газованих і негазованих напоях.

    Перевага використання сорбата калію в якості консерванту полягає в тому, що він не впливає на колір, смак і аромат готового продукту. Сорбат калію купити варто вже через те, що він не тільки збільшує термін зберігання продукції, але і мінімізує ризик отруєння покупців.

    Завдяки простоті використання сорбат калію вводиться безпосередньо в сировинний матеріал, який необхідний для виготовлення продуктів харчування. Також його можна попередньо розчинити у воді, щоб поверхнево обробити готову продукцію.

    Але навіть незважаючи на те, що сорбат калію - абсолютно безпечна для здоров'я людини добавка, її не можна безконтрольно використовувати. Для кожної категорії продукції розроблена відповідна дозування на 100 кг:

    В· 20-30 г - слабоалкогольні вина, 50 г - безалкогольні;

    В· 60-120 г - маргарини і масла;

    В· 70-200 г - повидло, варення, джеми з фруктів і ягід; < Цей природний консервант дозволяє виготовляти натуральну косметику в промислових масштабах і максимально збільшити термін її зберігання.

    Сорбат калію в косметиці дозволяє сповільнити розмноження аерофільних бактерій, дріжджів і цвілевих грибів в натуральному середовищі. Так як зараз на піку моди тренд на органічну косметику - то використання консерванту натурального походження в процесі її виготовлення особливо вітається.

    Сорбат калію може як розчинятися у водному середовищі, так і стає жирової фазою при створенні емульсії, що значно розширює спектр його використання. Наявність його в лосьйонах і кремах для обличчя підсилює їх пом'якшувальну і зволожуючу дію на епідерміс.

    Його активно використовують в процесі виготовлення:

    В· Догляду коштів для особи - гелів для вмивання, лосьйонів, тоніків, сироваток, кремів і бальзамів;

    В· сироваток і кремів, розрахованих на нанесення в області орбітальної зони;

    В· косметичних засобів по догляду за волоссям - масок, шампунів, бальзамів, кондиціонерів, спреїв, масел;

    В· різних видів декоративної косметики - від тіней до тонального крему, пудри, помад і блисків для губ;

    В· пілінгових коштів на основі безводної композиції;

    В· косметичних продуктів з сонцезахисним ефектом;

    В· гідролатов.

    Сорбат калію купити оптом рекомендують навіть тим, хто займається виготовленням косметики в домашніх умовах. Найчастіше його дозування становить не більше 0,3 г на 100 мл готового продукту. Дотримання цієї пропорції не тільки продовжить термін придатності продукту, але і позбавить споживачів від будь-яких негативних наслідків, пов'язаних з використанням такої косметики.

    Є ще ряд галузей промисловості, де сорбат калію знайшлося використання. Це фармацевтичні підприємства, а також фабрики по виробництву тютюнових і гумових виробів.

    Сорбат калію: інструкція по його зберігання і використання

    Важливо пам'ятати про те, що сорбат калію, добавка з ефектом консервант, безпечна для здоров'я людини лише в певній дозі. Фахівці рекомендують, щоб сумарна доза його споживання в добу не перевищувала 25 мг на 1 кг ваги людини. В іншому випадку є ризик виникнення невеликої алергічної реакції, але вона не заподіє сильного шкоди здоров'ю. У людей з гіперчутливістю до даної речовини можуть виникнути неприємні відчуття в області слизової рота і шлунку.

    Продукти харчування, які містять в собі сорбат калію, також не рекомендуються до вживання під час вагітності та при лактації.

    Транспортувати і зберігати це хімічна речовина можна в:

    В· герметичних контейнерах;

    В· паперових мішках зі спеціальною пластиковою вставкою;

    В· фіберних бочках, які містять всередині пластиковий мішок;

    В· крафтбумажних або плетених мішках з вставкою із пластику.

    Перебувати вони повинні в абсолютно сухому приміщенні, де постійно тримається невисока температура, і яке відмінно провітрюється від сторонніх запахів.

    Важливо: сорбат калію ні в якому разі не можна зберігати під прямими сонячними променями. Він не виділяє токсичних речовин в повітря, і не є вибухо- і пожежної субстанцією. Сонячні промені просто знижують його корисні властивості. Сорбат калію купити 1 кг або оформити оптове замовлення за вигідними умовами ви можете на нашому сайті.

    також, у нас на сайті, ви можете замовити таку продукцію:

    Характеристики
    СкладСорбат калія

    Написати відгук

    Увага: HTML не підтримується!
    Погано Добре